Как се развиват имотните пазари в Пловдив и Стара Загора?

3.6.2019 г.

Като изключим София, имотните пазари в Пловдив и Стара Загора са сред най-развитите в цялата страна и по тази причина ги прави толкова любопитни в старанието ни да открием полезни тенденции за вас. Това коментира мениджърът на сайта Imoti.net Снежана Стойчева в предаването „ИмоТиТе“ на Bloomberg TV Bulgaria.

„Все още се смята, че търсенето изпреварва предлагането на жилища. По тази причина времето за сделка се увеличава до около шест месеца в района на Пловдив и Стара Загора“, посочи какво се случва и какви са тенденциите в двата големи областни градове тя.

Стойчева е на мнение, че Стара Загора е един от малкото градове изобщо в Европа, които не са засегнати от финансовата криза, що се отнася до строителната индустрия. „Това до голяма степен доказва нуждите на обществото в региона от намиране на собствено жилище“, смята експертът.

Мениджърът на сайта Imoti.net напомни, че Стара Загора е един от малкото градове, в които се строи и в центъра. „Наблюдава се много лек спад в сделките през последните години“, пресметна Стойчева.

Източник: www.investor.bg