Eксперт по недвижими имоти: Пазарът на имоти е замръзнал, наемите ще спаднат

11.4.2020 г.

В скоро време наемите в София и големите градове най-вероятно ще спаднат. Останали без работа много хора освобождават наетите апартаменти и се завръщат по родните си места. При тези условия нормално е наемите да се понижат, смята експертът по недвижими имоти Иван Горанов.

За разлика от наемите при цените на недвижимите имоти картината е все още неясна. Възможно е да има корекции, но едва ли съществени. След кризата с коронавируса мнозина очакват спад, но според Горанов, които е и строителен предприемач, затрудненията, които строителството сега изпитва с транспорта на строителни материали едва ли ще позволи цените чувствително да паднат.

В момента пазарът на недвижими имоти е "замръзнал", каза експертът.

По отношение на строителния бизнес, Горанов изрази удовлетворението си, че строителството не е било спряно от държавата заради пандемията. То продължава и сред работниците няма заразени с коронавируса. В този сектор у нас са заети 200-250 хиляди души. Сега след като от Западна Европа се завръщат много майстори, строителни работници, Горанов се надява това да укрепи сектора.

Видеото можете да гледате тук.

Източник: news.bnt.bg