"Амазон" пусна за електронна продажба и жилища в САЩ

18.6.2019 г.

Сглобяемите и модулни жилища стават все по-популярни в САЩ. От 2013 до 2018 г. приходите в индустрията са нарастнали с 8,6% на годишна основа и са достигнали близо 10,5 млрд. долара. Само през 2018 г. ръстът е достигнал 4,1 %, показват данни на компанията IBISWorld, цитирани от MarketWatch.

Тези жилища стигнаха дори до Amazon и се продават доста добре. Имотни сайтове отвъд океана съобщиха неотдавна, че малка сглобяема къща с площ от 16 кв. м. на цена от 7250 долара и безплатна доставка, която според производителя може да бъде направена за осем часа, била разпродадена на сайта на Amazon. След време тя отново се появила в наличност.

И това съвсем не е единственото жилище, предлагано на сайта на гиганта в електронната търговия. "Не съм изненадан, че се продават жилища в Amazon", каза Трае Бодж, експерт по смарт пазаруването в сайта TrueTrae.com. Според него продажбата на подобни жилища в интернет предоставя нови възможности за търговеца на дребно за достигане до потребители, които са извън неговия район.

Цената на жилищата, които са обявени за продажба в Amazon варират от няколко хиляди до няколко десетки хиляди долара.

Модулното строителство става все по-популярно и във Великобритания, която трябва да се справя с недостиг на работна ръка. Британското правителство си поставя за цел да строи по 300 хил. къщи на година до 2020 г. и според експерти, модулното строителство е единственият начин да изпълни целта си, а традиционните методи за строителство нямат капацитета да изграждат достатъчно къщи.

Източник: segabg.com